Techniek: Energie Therapie

Mijn vorm van Energie Therapie is gebaseerd op mijn eigen specifieke helderziende gave. Ik werk dus niet via Reiki, Quantum Touch of een ander bekend systeem. Ik noem het zelf meestal therapie om aan te geven dat er niet alleen energie gegeven wordt, maar ook daadwerkelijke blokkades worden opgelost. Ik heb vele mensen geholpen met chronische fysieke klachten, ziektes en emotionele en mentale problemen.

Meestal lig je op de massagetafel om zo tot rust te komen en zodat ik goed bij alle plekken kan komen. Ik begin altijd om het energieveld eerst tot rust te brengen en te voelen hoe iemand reageert. Ik werk met mijn handen op je lijf en daarboven en maak bepaalde bewegingen. Je kunt tijdens de behandeling warmte, kou, prikkeling of (heel soms) pijn voelen en/of bij het opstaan na de behandeling (gevoel van rust, extra energie, vrijheid, losheid of kleine duizeligheid) of de dag erna (meer energie en rust). Heel uitzonderlijk is het als iemand niets voelt, maar wel merkt dat het gedrag waar aan gewerkt is, is veranderd.

Na de korte introductie en het losmaken van de energie ben ik klaar om verder te werken. Afhankelijk van wat je wil en wat nodig is kies ik uit: werken aan het zelfhelend vermogen van het lijf en toevoegen van extra energie (evt. met kristallen of de klankschaal), tot rust brengen van de energie, loslaten van energetische blokkades, karma, entiteiten of trauma's en het veranderen van gedrag.

Als ik op een specifiek thema ga werken vraag ik je vaak bepaalde zinnen na te zeggen. Als je deze zinnen, affirmaties of woorden die ik doorkrijg via mijn helderziende gave uitspreekt, brengt dat de energie van het specifieke probleem of doel naar boven en kan ik voelen waar er blokkades zitten. Vaak zijn ze moeilijk om te zeggen of lijken ze niet te passen bij je en brengt het tranen of juist gelach. Ook komt het voor dat je de verandering in het energieveld opmerkt doordat je iets voelt, moet gapen, boeren of last krijgt van winderigheid. Vaak gaat de energie ook door mij heen en dan ben ik degene die even boert, gaapt of niest.

Na afloop van dit werk zorg ik dat ik de energie tot rust breng en geef indien nodig nog extra energie aan het lichaam om dingen zelf verder te verwerken. Het is ook belangrijk om rustig nog even een kopje thee of koffie te drinken om weer helemaal tot rust te komen en te aarden. Meestal werkt deze techniek nog 2-3 weken door en zullen dingen rustig verder verbeteren en veranderen.

Een voorbeeld van een sessie met energie heling kun je zien in de video waarin ik de mogelijkheden laat zien voor oplossingen.