Techniek: Massage

Enkele jaren geleden heb ik mijn certificaten behaald om polariteitsmassage te geven. Ik heb gekozen voor polariteitsmassage vanwege de achterliggende theorie, de aanpak van zowel oosterse als westerse grepen, de polariteitsgrepen (vorm van balans brengen door middel van handoplegging) en de mogelijkheid om deze vorm van massage te combineren met mijn eigen gaves.

Polariteitsmassage is voor mij een vorm van gezondheidsmassage, omdat het niet alleen ontspannend werkt, maar ook voor het oplossen van lichamelijke blokkades en blokkades in het energetische veld. Ik combineer de polariteitsmassage met energie heling door mijn eigen grepen toe te passen en door te zorgen dat de energie door mijn handen blijft stromen tijdens de massagegrepen. Sommige mensen ervaren dit als zeer ontspannend, omdat er een groot gevoel van warmte is. Daarnaast werk ik soms nog met andere specifieke oosterse grepen en hot stones.

Ondanks dat ik polariteitsmassage dus voornamelijk toepas om klachten op te lossen is het ook heel fijn om deze vorm gewoon te ontvangen als verwennerij voor jezelf. Over het algemeen merken mensen 2-3 weken een vermindering van klachten of lossen klachten zich compleet op.

Ik heb een ruime massagetafel om ontspannen te liggen en werk met olie van Volatile en verschillende crèmes. Ik vraag mensen altijd om zelf een handdoek mee te nemen, maar op de praktijk heb ik ook altijd extra handdoeken liggen indien nodig. Ik laat in verband met de hygiëne niemand naakt op de tafel liggen. Afhankelijk van de tijd die wij hebben en wat er nodig is voor het lichaam kan de massage variëren van een kleine massage van specifieke lichaamsdelen (bijv. nek/hoofd/schouders) of een complete massage waarbij er halverwege omgedraaid moet worden.

Voorbeelden van massagegrepen en mogelijkheden kun je zien in onderstaande video: